Senaste inläggen

Av Miss S - 6 juni 2013 19:58

Idag firar vi inte bara nationaldagen, utan att det är två år sen vi plussade med Alice!!! En fullkomligt underbar dag!!!   

ANNONS
Av Miss S - 24 maj 2013 10:15

Fick ett mail om jag ville testa Arla mjukglass. Självklart vill jag det!!   


Ansök om att bli testpilot för Arla Köket mjukglass. Gå in här och läs mer! Vem kan motstå ett sånt test??


 

ANNONS
Av Miss S - 14 maj 2013 08:13

Igår ringde jag CA och frågade om ett försök efter sommaren. Puh! Första steget mot ett syskon taget!!

Nu innan sommaren ska jag testa med äl-stickor och kolla om jag har äl. Vilket jag nästan är hundra på att jag har även om det är 6-8 veckor mellan gångerna.

Efter sommaren, när jag får min mens, ska jag ringa och då börjar den verkliga planen mot ett frysförsök.

Kan det vara Alices syskon som ligger där i frysen? Jag tar verkligen inte för givet att vi lyckas direkt, men hoppet måste ju finnas där, eller hur? :-)

I em ska jag förresten på genrepet av semifinal 1 av Eurovision i Malmö. Ska bli så roligt!!

Av Miss S - 7 maj 2013 08:13

I augusti i fjol var jag hos min gynekolog, eftersom jag fortfarande hade urinläckage efter förlossningen. Han undersökte mig, bad mig knipa och sa sen att det var inget konstigt. "Fortsätt knipa, det kommer att försvinna", sa han och så var det klart.


Jag har fortsatt knipa. Lite sporadiskt förstås, men oftast när jag borstar tänderna på kvällen. Fortfarande kan det läcka ibland. Det är inte varje dag och inte ens varje vecka, utan helt slumpmässigt och oregelbundet. Det är jättejobbigt. Jag vill inte gå med trosskydd alltid, men samtidigt känns det väldigt ofräscht när det plötsligt händer. Oftast är det när jag hostar eller nyser, men inte varje gång. Aldrig när jag sitter ner, utan när jag står upp eller går.


I julas köpte jag träningskort och var och tränade step för första gången på ett par år. Såg jättemycket fram emot det och det var kul, tills jag började läcka. Då var det inte alls roligt längre, men kände inte att jag bara kunde gå mitt i passet. Sen dess har jag inte tränat där. Nu är det bara löpning som gäller, och oftast använder jag trosskydd för säkerhets skull. Men det brukar inte vara problem vid löpning.


För snart två veckor sen hade jag en tid på vårdcentralen pga det här problemet. Kom till en 60+ gubbe, och jag förklarade mitt problem. Därefter säger han: "Vad kan jag hjälpa dig med då?". Jag blev så ställd. Men ursäkta herr doktor, är det inte därför man går till dig, för att du ska berätta vad du kan göra för att hjälpa mig?? Blev så arg, men mumlade fram att han kanske kunde remittera mig till en urolog kanske...?

-Jo visst, det kan jag göra. Sen har vi en duktig distriktssköterska här som är bra på inkontinens, jag ska lägga en lapp på hennes skrivbord så du får prata med henne också.

-Ok.

-Tack och hej.

När jag körde därifrån var jag så besviken på läkaren. Han ska väl inte fråga mig hur han kan hjälpa mig heller???   Vad hade hänt om jag inte föreslagit remiss?


Nåväl. Igår kom en remiss från gynmottagningen på sjukhuset. Jag ska dit i juni. Fick svara på ett antal frågor, som jag ska skicka tillbaka. Sen var det även två "miktionslistor" med. Aldrig hört talas om förut, men det är en lista där man ska fylla i när och hur mycket man druckit, när och hur mycket man kissat, vikten på trosskydd före och efter användning. Detta ska göras under två dygn. Dessa listor ska sen skickas tillbaka till gynmottagningen innan besöket. Eftersom jag läcker så sporadiskt, så är det ju svårt att pricka in två dygn då jag faktiskt läcker... Får kanske boka in ett steppass... Lite jobbigt att mäta mängden urin och väga trosskydd på jobb också... Så det får ju bli på helgen jag gör det här.


Låter kanske inte som nåt stort problem, men det är otroligt jobbigt när det plötsligt händer. Hoppas att jag får bra hjälp på sjukhuset, och att jag snart är kvitt problemet.


För övrigt var det ingen som berättade när jag var gravid att detta kunde hända... Hade ingen aning om det, och blev väldigt förvånad när jag inte kunde knipa av strålen när jag kissade efter förlossningen. Har ju läst att man ska göra sina knipövningar, före och efter förlossningen, men inte att detta kunde hända. I dagens informationssamhälle...

Av Miss S - 27 februari 2013 13:43

Manlige kollegan idag:
-Jag är glad du är tillbaka!

Så härligt att höra och jag blev jätteglad! :-)

Av Miss S - 25 februari 2013 08:08

Våra bästa vänner är gravida med andra barnet. De kämpade över ett år för första, och detta kom som en överraskning. Helt oplanerat, men mycket välkommet. Förra veckan gjorde de KUB, som de inte fick göra med första barnet. De fick ett dåligt svar... Risken för downs syndrom är 1:48... De blev uruselt bemötta av bm som gjorde undersökningen och hon var supernegativ. Hon sa i princip att deras barn har ds. Hon sa inte att 47 av 48 barn föds friska. Våra vänner blev helt knäckta (har f ö haft en jobbig tid de senaste månaderna). De ska prata med en läkare imorgon, och jag hoppas innerligen att han är vettigare än bm... Hoppas de får bra och ordentliga svar från honom. Åh, vad jag lider med dem...

Av Miss S - 5 februari 2013 09:39

Inatt var det bättre, tack o lov! För att Alice ska vänja sig vid att sova i resesängen inför en kommande resa, så la jag henne i den igår kväll, i vårt sovrum. Annars sover hon i eget rum. Blev förvånad när hon somnade direkt, för det brukar hon inte i resesängen när vi är borta. Förmodar att det är den annorlunda miljön som spelar in då. Hon sov utan ett ljud till 23-24, då var det lite bök och gnäll och jag var på väg att lägga över henne i egna sängen igen. Men hon somnade till slut igen, och sov till 6.30 Lovely!!!   


Fick iaf en tid hos barnmottagningen imorgon fm, för att utesluta öroninflammation. Jag både hoppas och inte hoppas att det är det. Det är ju lätt åtgärdat om det är problemet, och våra nätter blir kanske bättre. Annars vet jag inte vad vi ska göra om det fortsätter så här...


Som tur är, är hon en solstråle på dagarna, nästan alltid. När hon kommer skrattande och störtar i famnen eller dansar lite så där kul, så kan man ju inte låta bli att le och smälta!   

Av Miss S - 4 februari 2013 06:52

Vi har skitjobbiga nätter! Det har varit så ganska länge nu, drygt en månad. Oftast går nattningen bra, och hon somnar fort och utan problem. Men sen vaknar hon och är svår att somna om. Framförallt om klockan är 3-4 eller senare. Helgen har varit katastrof och igår var vi på dåligt humör hela familjen. Trist. Vill ju att helgerna ska vara härliga, när vi är tillsammans allihopa.


Läste att öroninflammation kan ställa till det på natten, och att man inte behöver ha några andra sjukdomssymtom eller varit förkyld innan. Hon tar sig för öronen då och då, men jag har trott hon har lekt med öronen bara. Men idag ska jag ringa bvc och be dem kolla för att utesluta öroninflammation. De här med att hon inte somnar om vid 4-tiden på morgonen har "bara" varit senaste typ två veckorna, inte hela tiden.


Idag vaknade hon 4, somnade om efter en stund, men sov bara typ 15 min. Sen har vi inte sovit mer idag... Behöver jag säga att jag är trött??? Varför är inte Alice trött? Igår var hon vaken 3-5, fick en flaska välling och sov sen till 9...  Då flög dagsrutinerna ut genom fönstret. Helt upp och ner.


Känner mig sådär sugen på ett barn till, när det strular så här...


Om en vecka börjar jag jobba. Ska bli sååå skönt att få tänka på annat än bajsblöjor och mat- och sovtider. Få använda huvudet lite! Det behövs, för shit vad glömsk jag har blivit! R ska vara hemma nu till augusti, och då ska Alice börja på förskolan. Ska skicka in ansökan idag. Hoppas vi kommer in på vårt förstaval.

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se