Senaste inläggen

Av Miss S - 10 augusti 2013 13:32

Så kom mensen, så klart. På måndag ringer jag CA och förhoppningsvis blir det FET om ca en månad, då jag har ca 45 dgr cykler.ANNONS
Av Miss S - 9 augusti 2013 08:39

Vilken tur att det är sista dagen som R är hemma med Alice idag!! Han har dåligt tålamod med henne, och verkar inte kunna acceptera att hon är så aktiv som hon är, och att hon har en egen vilja av stål. Vilket medför att de två bråkar en del... Han är generellt väldigt negativ, och jag blir så ledsen av det.


Igår var det 1½-årskontroll (på 18-mån dagen) och allt gick bra. Dock har Alice en tand i överkäken som ser lite konstig ut, så därför ska vi till tandläkaren idag och kolla det.


Alice är 86 cm lång och väger 14,3 kg. En liten bastant dam, som ligger +2 på viktkurvan och har gjort hela sitt 1½-åriga liv. "Det springer hon snart av sig!" säger alla hela tiden. Men jag börjar undra. Hon har ju gått/sprungit i 8 månader nu, borde hon inte ha tappat nåt nu då?? Det är så trist med kläder, för en del tröjor sitter som klister, och bl a Kapp-Ahls mjukisbyxor går inte ens på henne...


På måndag är jag hemma med Alice och på tisdag börjar inskolningen. Ska bli så spännande!! Tror Alice kommer att älska förskolan!


Mens i helgen eller början av veckan...??

ANNONS
Av Miss S - 31 juli 2013 14:23

Sitter ensam på kontoret och har inte ett dyft att göra. Tyvärr måste nån vara här till kl 16 varje dag.... Fördriver tiden med att läsa en bok; Tusen strålande solar. Läste ut Zlatanboken igår.

Hade varit billigare att ha en sommarvikarie som satt här och glodde.

Så trist att sitta här inne, när solen skiner utanför fönstret och R och Alice är där hemma. Vill vara hemma med dem!

Av Miss S - 31 juli 2013 09:14

Hur dum är man inte om man fortfarande hoppas på att bli spontangravid???????   Under 3½ år innan jag blev gravid med Alice genom ivf, lyckades vi inte. Efter Alice föddes har vi hittills inte heller lyckats. Inte så att vi aktivt har försökt förstås. Men ändå hoppas jag lite grann varje gång jag vet att vi haft sex ungefär när jag haft äl. Den här gången hade vi mer medvetet sex när jag hade äl. Men jag fattar inte varför jag fortfarande hoppas?? Jag borde verkligen veta bättre vid det här laget...


Men så läser man om andra, som mot alla odds, lyckas bli spontangravida helt plötsligt efter flera ivf eller med syskon. Så tänker man "tänk om det skulle kunna hända oss också!". Men det gör det ju så klart inte. Vi har inte turen på vår sida helt enkelt.

Av Miss S - 25 juli 2013 09:00

Nu är jag tillbaka på jobbet efter ynka två veckors semester. Här är det verkligen stiltje, vilket gör att jag faktiskt kan sitta och skriva detta på arbetstid... Vi är två stycken på kontoret idag, av drygt 20 personer i vanliga fall. Sååå trist.


Semestern var iaf bra. Det var varmt och soligt och vi hittade på allt möjligt. Till vår stora glädje har Alice börjat sova hela nätter regelbundet!   Det började ungefär när jag började min semester, så vi har sovit gott hela semestern. Vilken lycka!!


Efter vår vecka i Danmark i juni, blev jag dunderförkyld. Givetvis lyckades jag smitta Alice så att även hon blev dunderförkyld. Så de stökiga nätterna när vi kommit hem, fortsatte vara stökiga pga hennes förkylning. När hon vaknade på natten och grät, gick vi in till henne och satt där och väntade på att hon skulle somna om. Men så länge vi satt där, somnade hon inte om. Försökte vi gå ut ur rummet började hon gråta igen. Vi höll på 2-3 timmar varje natt. Till slut sa vi att det fick vara nog. Vi kunde inte fortsätta så där. Jag googlade på femminutersmetoden, och så provade vi det. Fast två minuter istället. Det är ju en väldigt omdiskuterad metod, och visst var det skitjobbigt att inte gå in till Alice när hon grät. Men jag gick alltså in efter två minuter, klappade henne och sa godnatt och så gick jag ut igen. Tror jag gick in sex, sju gånger innan hon faktiskt slutade gråta innan jag hann gå in igen. Då somnade hon själv och sov resten av natten. Nästa natt körde vi samma igen. Men färre gånger behövdes. Sen dess har hon sovit hela nätter!!! Så oavsett vad andra säger, så funkade metoden för oss och jag är övertygad om att Alice inte har tagit någon som helst skada av den här metoden. Hon är precis lika glad som förut, om inte gladare eftersom hon sover hela natten och är pigg och utvilad när hon vaknar på morgonen. Jag har verkligen dragit mig för att prova metoden, eftersom den är så kritiserad. Men nu ångrar jag att vi inte provade den tidigare. Alice är ju nu drygt 17 månader och det tär verkligen på en att inte få sova hela nätter. Särskilt när det inte bara är att stoppa in nappen och somna om direkt. Utan det är 1-3 timmars vakentid mitt i natten. Men nu sover vi alltså gott!!! Fantastiskt!!


Det gör också att jag känner mig mer redo att påbörja syskonförsök. Det närmar sig ju!! CA öppnar 13 augusti, och när jag får nästa mens efter det ska jag ringa. Då sätter vi igång med planeringen. Mina cykler har förkortats betydligt sen Alice föddes. Från 70-80 dagar till ett snitt nu på 44 dagar! Så skönt!!


Tillbaka till Alice; hon är verkligen jätterolig nu! Hon säger fler och fler ord, hon har en vilja av stål, hon är extremt aktiv och hon kan visa mer vad hon vill. Hon leker mycket med sitt minikök från IKEA, bjuder på dricka från sina små plastglas, matar oss, katten och dockorna med skeden, kör sin BobbyCar, kör sulkydockvagnen i rasande fart, hoppar upp och ner från sina små stolar hela tiden, drar i våra händer när vi ska följa med någonstans. Senaste ordet är "upp", när hon vill upp i famnen, upp från sin stol, upp i cykelstolen eller vi ska resa oss upp. Vi har en liten plaskpool på altanen, som hon älskar. Hon sitter aldrig ner i den, men plaskar mer än gärna i den och går runt och tar vatten i lilla vattenkannan och vattnar blommorna på altanen.


Alice har idag feber för tredje dagen i rad. Hon är inte förkyld alls, bara feber. Kanske tredagarsfeber? Får väl se om febern är borta imorgon och följs av röda utslag istället. När hon var förkyld var hon inte alls påverkad, trots att hon hade lite feber någon dag. Nu har hon däremot varit lite slö och satt och tittade på film med R ganska länge igår (sitta stilla är annars omöjligt i Alices värld), och de satt också och läste lite bok på em igår. Inte alls likt Alice.


Om 2½ veckor börjar vi med inskolning på dagis. Det ser jag fram emot. Tror Alice kommer att stortrivas på dagis. Spännande!

Av Miss S - 19 juni 2013 20:56

Som sagt, hemkomna från Danmarksresan, och det är upp-och-ner för Alice. Det gick jättebra att natta på semestern, och hon sov relativt bra de flesta nätter. Men nu är det tredje natten hemma, och vi har haft kaotiska nattningar. Alice gråter, skriker, hulkar, slänger nappar, ställer sig upp, sparkar med benen, viftar med armarna och har sig. Hon blir hysterisk. Svägerskan säger att de alltid haft problem med nattning av barnen i ½-1 vecka efter de kommit hem från semestrar... Puh, vilken pärs...


Under semestern tror jag att jag hade äl iaf. Hade testen med mig, och fick utslag. Testade sen inte mer. Återstår att se om en vecka ungefär om jag hade äl, om mensen kommer. Ska ringa CA imorgon och berätta att jag fick utslag.

Av Miss S - 19 juni 2013 20:33

Nu är vi hemkomna från semestern och jag har äntligen lite tid över att redogöra för vårt smaktest av Arlas mjukglass. Tyvärr fanns inte vanilj i butiken där vi handlade, så det fick bli jordgubb. Vi köpte även strutar, för det ska man ju ha när man äter mjukglass!!


Vi har en glassmaskin och tänkte att det skulle bli en baggis att göra den här glassen. Men ack så fel vi hade... Enligt beskrivning på paketet och på hemsidan, så hällde vi smeten direkt i maskinen, utan vispning. Men ganska fort tyckte vi att det inte såg helt rätt ut. Så vi slevade upp smeten igen, vispade den lite och hällde sen tillbaka i maskinen. Maskinen gick i ca 20 min. Sen slevade vi upp den i en spritspåse för att kunna fylla strutarna.


Men det var verkligen ingen hit. Inte alls som mjukglass i butik, och inte alls värt besväret. För det var lite besvär. Väldigt kladdigt att fylla i spritspåsen (visst, det behöver man ju inte göra), och glassen smälte nästan innan vi hade hunnit sätta oss i soffan.


Tyvärr var även smaken en besvikelse. Det smakade inte mycket jordgubb, väldigt tunn i smaken, tyvärr. Synd att inte vanilj fanns i butiken.


Undrar om det blir bättre utan glassmaskin, men det känns ju lite motsägelsefullt... Nej, vi kommer inte att köpa den igen. Sorry, Arla.

Av Miss S - 7 juni 2013 21:28

Det är hektiska dagar hos oss! Imorgon gifter sig svägerskan med sin livskamrat och min käre make ska vara toastmaster. Jag har fått till uppgift att fota alla gäster till gästboken, och även fota under middagen och hela kvällen. Imorgon fm sticker jag till frissan och fixar håret! Innan dess kommer min mamma hit och hämtar Alice. Alice ska vara hos mamma till söndag middag. Vi kommer att övernatta på stället där bröllopsfesten äger rum.


På söndag är det packning som gäller, för på måndag drar vi till Lökken i Jylland (Danmark). Ska bli en riktigt härlig vecka. Vi åker tillsammans med våra bästa vänner H & A, som också har lilla E, 3 mån äldre än Alice. Vi har hyrt var sin campingstuga, för en billig peng. Kommer att bli jätteroligt!! Vädret ser ju ut att bli hyfsat också.


Varje morgon äl-testar jag, men har ännu efter en veckas testningar inte fått nåt positivt test. I början av veckan var det starkare streck än idag och igår... Knasigt. När jag får omslag ska jag ringa CA och berätta att jag faktiskt har äl, så vi kan planera lite för vårt första syskonförsök efter sommaren... Wiihiiii!!!!!!!!!!!!

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se