Senaste inläggen

Av Miss S - 3 januari 2013 19:49

Hej igen!!


Igår pratade jag och R om när vi ska börja med syskonförsök. Alice är ju snart 11 månader och stora tjejen!! Vi är ju inte direkt purunga och eftersom det tog fyra år att få Alice, så vill vi inte vänta för länge. Vi bestämde att börja efter sommaren. Vi har ett embryo kvar i frysen på Carlanderska, så det börjar vi med. Jag hoppas verkligen att vi slipper göra sju ivf till... Det lär bli tajt ekonomiskt. Vet inte om jag skulle palla det heller, även om jag haft lätta behandlingar.


Som sagt, Alice är stora tjejen nu. Hon tog sina första steg ett par dagar innan julafton och nu går hon hela tiden. Lite ostadigt, och tappar balansen och ramlar mycket. Men hon reser sig direkt igen och klampar vidare. Hon är så glad för att gå! Oftast är hon en glad och nöjd tjej, så länge hon får mat när hon vill! Hon är väldigt matglad och skulle nog kunna äta alltid om hon fick... 2+ på viktkurvan... Då och då sover hon hela natten (i eget rum), men oftast får vi gå upp och stoppa in nappen en eller två gånger. Ibland hittar hon den själv och vi hinner inte dit innan hon somnat om själv igen. Hela nätter är underbara!   


Troligtvis bloggstart igen efter sommaren alltså! Välkomna då!   

ANNONS
Av Miss S - 13 september 2012 13:56

... numera på Instagram. Följ mig där!   Jag heter miss_shl. Välkomna!

Instagram - Fast, beautiful photo sharing for your iPhone

ANNONS
Av Miss S - 26 maj 2012 08:00

Idag är en dag värd att uppmärksamma! Idag är det Ofrivilligt Barnlösas Dag, efter Wilda Mathildas initiativ förra året. Ett för övrigt otroligt bra initiativ!


Den här dagen inföll 28 maj i fjol och då gjorde vi vår återföring av det embryo som skulle visa sig bli lilla Alice! Helt otroligt och helt fantastiskt! Vilken resa det har varit det senaste året! Både med- och motgångar, men det har ju resulterat i den mest underbara, vår lilla dotter!


Jag önskar verkligen att alla som kämpar där ute inte ger upp, utan fortsätter jobba för det ni tror på! Om vi hade gått på läkarens linje i Malmö, hade vi inte haft Alice idag. Läkaren tyckte inte vi skulle försöka mer med ivf, utan gå vidare med adoption. Tjoflöjt... Men vi var inte redo att ge upp och vände oss därför till Carlanderska i Göteborg. Vilken tur! Två försök där resulterade i två graviditeter (varav ett mf), och fem försök i Malmö gav oss noll graviditeter... Talar sitt tydliga språk...


Önskar alla tappra människor stort lycka till med allt och fortsätt kämpa med näbbar och med klor! Kram till er alla!!!


Av Miss S - 10 maj 2012 09:43

Nu tror jag att jag har sugit klart på karamellen... Jag låter bloggen vila. Kanske vaknar den igen vid ett senare tillfälle, när det är dags för syskon kanske? Men för tillfället så får den alltså vila.


Jag kommer att fortsätta hålla mig ajour med er andra bloggare, som jag följt så länge och troget. Det är ju några som väntar på den dagen då deras små älsklingar ska komma till världen, och det vill jag för allt i världen inte missa!


Tack alla som stöttat och peppat och inspirerat och kramat och längtat och väntat med mig! Ni är guld värda! Jag har haft så mycket ut av min blogg, och är otroligt glad för att jag började blogga i augusti 2009. Shit, det är ju snart 3 år!! Helt otroligt! Jag är evigt tacksam för att vi inte visste då hur lång tid det skulle ta eller vad vi skulle vara med om. Samtidigt är jag fullt medveten om att många har det sju resor värre än vad vi har haft. Men allt är ju relativt.


Jag har dock ett tidsinställt inlägg som kommer att publiceras efter detta. En viktig dag att uppmärksamma!


Jag bjuder på en liten tjuvkik på vår älskade Alice, här nästan 2 mån gammal (dvs lite mer än en månad sedan).

 

Hej så länge!Av Miss S - 30 april 2012 10:13

Som så många andra bloggare, som lyckats få sitt älskade barn till slut, så kommer så slutligen tankenöten om bloggens fortsatta liv. Jag känner inte samma behov av den längre, och känner inte direkt att den hjälper någon annan heller. Jag har ju också märkt att antalet läsare och kommentarer har minskat drastiskt, vilket är fullt förståeligt. Tiden är också en faktor. Ju äldre Alice blir, desto mindre tid kommer jag att ha att blogga. Dessutom finns det andra saker som behöver göras, när Alice sköter sig själv (dvs sover...).


Men jag har inte helt bestämt mig än. Jag får nog suga på den karamellen några dagar till...

Av Miss S - 29 april 2012 14:04

Vilken lycka när jag hittade det här i affären idag:


 


Sorry, vet inte hur jag vänder bilden. Men ni förstår budskapet! Mjölkfri choklad! Tjoho! Vad jag har saknat choklad och nu är jag helt salig!!!   Ja, det var ju inte billigt, men WHO CARES??


Igår träffade vi mamma på köpcentrat. Jag var på jakt efter byxor till dopet, och jag hittade det ganska snabbt. Jag har normalt stl 38, men den här amningen tar på kroppen, så jag fick minsann gå ner till stl 36... Frågan är hur länge det varar när jag slutar amma... Det var iaf skönt att hitta byxorna så fort. Köpte även halsband och armband på Accessorize. Gillar verkligen den affären. Så många fina grejor! Väskorna ska vi bara inte tala om...


Sen var ju mamma här på kvällen, och hon nattade Alice med bravur. Sen åt vi tacos (utan både creme fraiche och ost för min del, boring!) och slötittade på tv. Jag gick och la mig 21.30, och mamma stannade uppe ett tag till. Jag var helt slut i knoppen, av förkylningen och totalstopp i näsan och att jag varit uppe sen 5 på morgonen.


Alice sov till kl 1 inatt, innan hon ville ha mat igen! Fantastiskt! Nästa matning var 4.30 och sen gick vi upp 7.30, så vi hade en superbra natt. Så skönt!


Nu är mamma hemma hos sin kise och fixar några ärenden, och så kommer hon tillbaka senare ikväll. Om ett par timmar kommer en fd kollega, som flyttade till Göteborg för kärleken för ett år sedan. Hon är i Skåne över helgen, och kommer hit en stund. Kul! Jag har gjort rabarberpaj på årets rabarber! Det är premiär och de såg väldigt goda ut! Mums! Mjölkfri vaniljsås är handlad, ska bli spännande att se hur det smakar... Vaniljvispen smakade sådär, så jag hoppas denna är bättre.


Min kära vän M och också fd kollega har en vän som är i ivf-svängen och precis har misslyckats med sitt tredje ivf-försök. Hon ville gärna ha någon att prata med och M frågade mig om jag kände mig stark nog för det. Självklart! Bring it on! Kan jag hjälpa någon, så absolut! Så fort vi är friska och krya här hemma, så ska de komma hit och hälsa på och vi ska prata och jag ska peppa! Jag ska framförallt försöka övertala henne att bege sig upp till Carlanderska för ett samtal. Om de sen inte vill fortsätta där så är det ju ok, men åtminstone ge det ett samtal och se hur det känns och vad läkaren säger. Det kostar inget, förutom bensinpengar t/r, men det kan det ju vara värt!


Vi saknar R massor, men imorgon kväll kommer han äntligen hem!! Tjoho!


Av Miss S - 27 april 2012 20:40

 Igår var R och besiktigade vår ena bil. Det är R's bil, som han köpte precis innan vi träffades. En Ford Escort, årsmodell -97. Den har gått genom besiktningen på nåder de senaste tre åren. Men nu gick det inte längre. Det blev körförbud om en månad... Den andra bilen är en Volvo V70, som vi köpte för två år sedan. Jag kör Volvon och R kör Forden. Jag har ingen som helst möjlighet att ta mig till jobb på annat sätt än med bil, men R kan ta buss. Så nu är frågan hur vi ska göra. Ska han åka buss till jobb nu framöver, så att jag kan ha en bil hemma och inte blir helt låst? Eller ska vi investera i en begagnad bil i mellanstorlek? Så himla svårt. Jag avskyr kostnader som har med bilar att göra. Det är så himla trista pengar. Vet inte heller vad det skulle vara för en sorts bil, eller hur mycket pengar vi är beredda att lägga. Bläää...     


Jag är nu tvärstopp i näsan och röd om mulen som självaste Rudolf... Pest! Lyckligtvis är Alice på bättringsvägen och hostar bara när hon gråter.


Saknar R redan...

Av Miss S - 27 april 2012 08:54

Misstänker skarpt att Alice fått torsk i munnen... Attans också. Så här står det på 1177.se om torsk hos spädbarn:

Vit beläggning på tungan och i munnen

Torsk är en svampinfektion som framför allt spädbarn får. En vitaktig beläggning bildas på tungan, insidan av kinderna och i gommen. Ibland kan man uppleva att barnet har lite problem med att äta.

Torsk går oftast över av sig själv

Det är inte farligt för spädbarn att ha torsk i munnen och man behöver oftast inte uppsöka barnavårdscentralen eller annan vårdcentral. För det mesta försvinner torsk av sig själv utan behandling.

Torsk kan smitta från det ammande barnet till mammans bröstvårtor. Det är därför bra om mamman rengör sina bröstvårtor före och efter amning. Om nappar används bör de kokas dagligen.

Det är ganska vanligt att man försöker behandla torsk genom att pensla på tungan med mineralvatten som innehåller natriumbikarbonat, till exempel soda- eller vichyvatten. Det saknar bevisad effekt men är ofarligt att pröva och en del föräldrar tycker att det hjälper.

Man kan behöva kontakta vården

Man kan rådgöra med barnavårdscentralen om torsken inte går över. Både barnets mun och brösten kan då behöva behandlas med receptbelagd svampmedicin.


Ska kanske införskaffa lite vichyvatten i affären idag och se om det hjälper.


För övrigt var natten betydligt bättre nu. Alice somnade, efter mycket om och men, ca kl 19.30 Hon sov till midnatt, och sen till kl 3.30 En timme senare började hon böka och grymta, som vanligt. Jag tog henne till mig i sängen och halvlåg med henne på axeln. Där lugnade hon sig något och så "sov" vi till 7.30 Vi har höjt upp hennes säng med en massa tidningar under benen i huvudänden, men det tycks inte hjälpa mot det här bökandet, tyvärr.


Nattningen igår var lite klurig. Det var R's tur att natta. Alice somnade säkert tre gånger, men vaknade nästan direkt igen av okända anledningar. Hon blev så klart kinkig när hon vaknade. Jag gick in och löste av R efter drygt en timme. Av någon anledning fick jag henne att somna nästa direkt... Mysko. Eller är det en mammas hand som ska til ibland?? Det här fenomenet har hänt en gång innan. Att R har kämpat och kämpat, men Alice vill inte riktigt somna. Sen funkade det när jag tog över.


Nu har R åkt till jobbet, och i eftermiddag lyfter planet till Barcelona. Vi ser inte honom förrän måndag kväll. Kommer sakna honom som attan! Tur att mamsen kommer hit, ev redan idag.


Trevlig helg allihopa!

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se