Direktlänk till inlägg 7 maj 2013

Remitterad

Av Miss S - 7 maj 2013 08:13

I augusti i fjol var jag hos min gynekolog, eftersom jag fortfarande hade urinläckage efter förlossningen. Han undersökte mig, bad mig knipa och sa sen att det var inget konstigt. "Fortsätt knipa, det kommer att försvinna", sa han och så var det klart.


Jag har fortsatt knipa. Lite sporadiskt förstås, men oftast när jag borstar tänderna på kvällen. Fortfarande kan det läcka ibland. Det är inte varje dag och inte ens varje vecka, utan helt slumpmässigt och oregelbundet. Det är jättejobbigt. Jag vill inte gå med trosskydd alltid, men samtidigt känns det väldigt ofräscht när det plötsligt händer. Oftast är det när jag hostar eller nyser, men inte varje gång. Aldrig när jag sitter ner, utan när jag står upp eller går.


I julas köpte jag träningskort och var och tränade step för första gången på ett par år. Såg jättemycket fram emot det och det var kul, tills jag började läcka. Då var det inte alls roligt längre, men kände inte att jag bara kunde gå mitt i passet. Sen dess har jag inte tränat där. Nu är det bara löpning som gäller, och oftast använder jag trosskydd för säkerhets skull. Men det brukar inte vara problem vid löpning.


För snart två veckor sen hade jag en tid på vårdcentralen pga det här problemet. Kom till en 60+ gubbe, och jag förklarade mitt problem. Därefter säger han: "Vad kan jag hjälpa dig med då?". Jag blev så ställd. Men ursäkta herr doktor, är det inte därför man går till dig, för att du ska berätta vad du kan göra för att hjälpa mig?? Blev så arg, men mumlade fram att han kanske kunde remittera mig till en urolog kanske...?

-Jo visst, det kan jag göra. Sen har vi en duktig distriktssköterska här som är bra på inkontinens, jag ska lägga en lapp på hennes skrivbord så du får prata med henne också.

-Ok.

-Tack och hej.

När jag körde därifrån var jag så besviken på läkaren. Han ska väl inte fråga mig hur han kan hjälpa mig heller???   Vad hade hänt om jag inte föreslagit remiss?


Nåväl. Igår kom en remiss från gynmottagningen på sjukhuset. Jag ska dit i juni. Fick svara på ett antal frågor, som jag ska skicka tillbaka. Sen var det även två "miktionslistor" med. Aldrig hört talas om förut, men det är en lista där man ska fylla i när och hur mycket man druckit, när och hur mycket man kissat, vikten på trosskydd före och efter användning. Detta ska göras under två dygn. Dessa listor ska sen skickas tillbaka till gynmottagningen innan besöket. Eftersom jag läcker så sporadiskt, så är det ju svårt att pricka in två dygn då jag faktiskt läcker... Får kanske boka in ett steppass... Lite jobbigt att mäta mängden urin och väga trosskydd på jobb också... Så det får ju bli på helgen jag gör det här.


Låter kanske inte som nåt stort problem, men det är otroligt jobbigt när det plötsligt händer. Hoppas att jag får bra hjälp på sjukhuset, och att jag snart är kvitt problemet.


För övrigt var det ingen som berättade när jag var gravid att detta kunde hända... Hade ingen aning om det, och blev väldigt förvånad när jag inte kunde knipa av strålen när jag kissade efter förlossningen. Har ju läst att man ska göra sina knipövningar, före och efter förlossningen, men inte att detta kunde hända. I dagens informationssamhälle...

 
 
Ingen bild

Sofie

12 maj 2013 18:33

Hej!
Har läst ikapp lite.. :) Har för mig att jag hittade din blogg ett tag innan Alice blev till.. Tror jag. I samband med att jag träffade min sambo, och fick veta att vi antagligen inte skulle kunna bli gravida "själva". Vilket det visade sig att vi inte kunde. Men vi tog dina ord ang Carlanderska i GBG på orden, och bokade en tid. Och är nu (efter första försöket) gravida. Och det går faktiskt inte en dag utan att jag tänker på hur fantastiskt det är ändå, möjligheten. Att vi har kunnat få möjligheten att bilda familj med spermier som legat i en frys sen 2006.. Och att det gick så snabbt (vågar knappt skriva det, rutinultraljud imorgon..). Och de vi träffat på Carlanderska har varit jättebra. Värt varenda krona.

Läste en krönika på Aftonbladet för ett tag sen, en kvinna som beskrev lyckan att ha blivit gravid efter många försök. Och hur många som kommenterade "ni kunde väl adopterat istället" och en massa snack om att det är själviskt, och att barn inte är en rättighet (vet har sagt något om det?). Så trött man blir. I vårt fall skulle tex adoption inte vara ett alternativ. Vi är inte gifta,har inte varit tillsammans tillräckligt länge och min sambos ålder.. Och finns det då hjälp att få, varför skulle man inte utnyttja den?

Massa dravel blev det. Men vill egentligen bara säga att din blogg hjälpte mig att få en inblick i vad IVF innebär och att det faktiskt är möjligt, trots att resan kan bli lång. Och hur lång, samt hur man kommer uppleva den, vet man ju inte förrän efteråt..

Så tack och lycka till med syskonförsöket!

Miss S

14 maj 2013 08:05

Vad roligt att ni tog er till Carlanderska efter min rekommendation!! De är fantastiska! :-) Stort grattis till graviditeten och lycka till! Hoppas allt går bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Miss S - 8 oktober 2014 19:58

På fredag blir vår Elias tolv veckor och tiden har gått sjukt fort!! Han är en väldigt snäll liten kille och mycket enklare än Alice var. Han har dock också problem med magen precis som Alice hade, men han verkar tåligare eller har lättare att komma ...

Av Miss S - 19 juli 2014 04:37

Är född... Igår morse kl 9 kom vår lille kille till världen, 50 cm och 3505 g, 17 dgr tidigare än beräknat. Han ville inte riktigt komma ner och jag hade krystvärkar i 4 timmar och var verkligen helt slut. Men så kom han till slut med hjälp av s...

Av Miss S - 15 juli 2014 20:47


Nu har de svullna benen och fötternas tid kommit. Förra veckan var det en del bilåkande och då blir det värre. Nu har jag fått acceptera faktum och måste använda stödstrumpor trots värmen. Snyggt värre till kjol eller trekvartsbyxor och sandaler... M...

Av Miss S - 29 juni 2014 21:07

Nu är det verkligen countdown här! Har haft tre veckors semester med Alice som bara susat iväg. Dagarna har varit fulltecknade med olika aktiviteter. Tor-fre tog vi tåget med mormor till Göteborg och gick på Liseberg och bodde på hotell. Det var p...

Av Miss S - 3 juni 2014 20:31

Fick en förkylning som inte ville ge med sig utan istället blev värre efter 2,5 veckor med hosta och feber. Gick till vc och hade en sänka på 99 (ska vara under 10). Så läkaren konstaterade lunginflammation och ordinerade penicillin. Han frågade när ...

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards