Direktlänk till inlägg 6 juli 2010

Hur mår jag?

Av Miss S - 6 juli 2010 19:13

Jaha, så ska man då bli pillerknaprare!


Jag var hos akupunktören idag. Blev lite besviken, eftersom det inte blev någon behandling idag. När jag ringde henne efter vårt misslyckade förra försök, så sa jag att det är beräknat ÄP i mitten av augusti, och då sa hon "ja, då hinner vi". Så fick jag tiden idag. Men idag när jag kom, så sa hon:

-Ja, det är lite ont om tid... Man ska egentligen behandla en gång i veckan i tio veckor.

Tidigare har hon sagt 6-8 behandlingar. Jag får inte riktigt ihop det. Men hon är ändå väldigt förtroendeingivande, så jag har svårt att tro att hon lurar mig. Jag får väl helt enkelt fråga henne. Fick hennes mailadress, om jag kom på några frågor efter besöket. Idag bara pratade vi, och så bestämde hon sig för att jag ska käka örtmedicin fram till 16 aug, då vi ska träffas igen. Ingen akupunktur alls innan dess alltså... Troligtvis blir det behandling då, och kanske någon mer gång innan ÄP runt 20 aug. Sen behandling samma dag som ET också.


Jag har ju kontaktat henne för att jag vill prova akupunktur, inte örtmediciner... Men hon påstår att örterna har samma effekt som akupunkturen, och jag vill gärna vara öppen för alternativ. Men eftersom det är vårt sista gratisförsök, så kan jag inte låta bli att bli lite stressad över att det ändå inte blir någon riktig akupunkturbehandling, som jag hade tänkt...


Hon säger fortfarande att jag har vind i kroppen, och då kan ingenting stanna, inte heller ett embryo. Jag bär tydligen på en inre stress och oro, men det är inget jag känner av öht. Jag känner inte mig särskilt stressad, och brukar inte bli stressad utan försöker ta det lugnt och sakligt när det blir mycket.


Förvisso är det lite omständigheter på jobbet numera som gör mig lite orolig, kanske också lite stressad... Vår receptionist ska hjälpa mig med vissa ekonomigrejor, och särskilt nu under semestern ska hon göra lite mer. Jag litar inte riktigt på hennes förmåga och tror inte hon kommer att fixa det så bra. Efter vår semestervecka vid midsommar, låg det vääääldigt stora högar och väntade på mig... Och det var bara en vecka. Förvisso skulle hon även fixa en midsommarlunch för de anställda (ca 50 pers), men det ska väl inte ta hela veckan...?? Ok, lite stressad och orolig är jag väl då...


Visst, jag är kanske också lite stressad över det faktum att det nu är vårt sista försök, och att vi kanske inte lyckas. Vad händer då? Hur får vi ett barn i våra armar? När får vi ett barn i våra armar? Blir det fler ivf-försök? Blir det adoption? Ska inte min mammas och pappas gener leva vidare? Kommer jag aldrig att få uppleva en graviditet? Kommer jag aldrig att få amma ett barn? Blir jag snuvad på hela den upplevelsen, som inte går att jämföra med något annat i hela världen? Den upplevelsen som förbinder alla biologiska mammor med varandra? Jag kommer fortfarande att känna mig utanför när mina vänner pratar om sina graviditetssymtom, sina krämpor, värkarna och förlossningen. Ok, känner väl lite stress över det också då...


Åter till akupunktören. Jag fick alltså två burkar med örtmediciner, som jag ska ta två gånger om dagen. Hon påstår att jag inte längre kommer att känna mig frusen. Hon säger att jag kommer att känna mig utvilad på morgonen (är otroligt morgontrött även om jag sover bra varje natt). Jag kommer att få en enorm energi. Jag kommer att känna ett inre lugn. Hade jag tagit örterna under en längre tid, hade även min mens reglerats och blivit regelbunden. Yea, right... Tror inte något (förutom riktiga läkemedel) rår på min förbannade oregelbundna mens (har gett upp det), men det kunde ju varit kul att prova. Någon annan gång.

     


Kostnad idag: "rådgivning" ½ timme 400 kr + örtmedicin 580 kr = 980 kr.

Ca-ching!!! Måtte det göra nytta...

 
 
Tonci

Tonci

7 juli 2010 07:33

Jag kan förstå att du är besviken på kvinnan som lovade akupunktur innan behandlingen, men nu verkar inte bli något av den. Det är konstigt varför hon gör så nu.
Ang. stress tycker jag att det är helt normalt att känna stress i din situation. Jag tror att vi alla känner mer eller mindre stress som genomgår ivf.
När vi gjorde behandlingen var jag jättestressad, och jag var orolig att detta ska påverka resultatet. Men läkaren sa att stress kan inte påverka själva grejen vad sker med embryon, om den fastnar eller ej, bara hela behandlingen kan vara svårare för mig om jag inte är lugnare.
Så tänk inte på det att "du har en vind i kroppen och inget kan stanna i den". Det kan, trots stressen. Försök släppa taget så mycket som det går, och kroppen fixar resten.
Kramar

P.S Tack för din kommentar och att du fortsätter hänga med hos mig :-).

http://vivillockshabarn.blogspot.com

 
Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

15 juli 2010 17:09

E du oxå frusen?!

Samma här! Jag fryser också ALLTID, förutom nu när det e 25-30 grader.
Jag har förstått att om man e så här onormalt frusen så har man fel på ämnesomsättningen, sk Hypoteoros. Igår va jag hos läkaren och tog blodprov för det här, samma prov tar man under sin barnlöshetsutredning. Men det va ju 6 år sen för min del och jag vet att det provet inte va helt 100 och dessutom har de ändrat gränsvärdena förra året. Läkaren trodde inte att jag hade Hypoteoros men lovade att ge mig Levaxin om provet bara visade lite snett pga min barnlöshet.
Jag frågade honom om andra prover som urinprov och salivprov som jag har läst om på Sköldkörtelförenigens hemsida som kan visa att man har det fast än att blodprovet är bra. Men det va inget han trodde på, som vanligt.
Men om jag inte får Levaxin ska jag kräva en remiss till en specialist på sjukhuset.
Det e absolut inte normalt o va så frusen som jag e, dessutom har jag en massa andra symtom som stämmer in.
Trötthet är oxå ett symtom. Det kan va värt att kolla upp. Kolla på Sköldkörtelförenigens hemsida för mer info!

Lycka till med nästa försök!
Kram COrnelia

http://mitthemochmintradgard.blogg.se

 
malin

malin

6 mars 2011 21:12

Jag äter Levaxin sedan det upptäcktes under min utredning. Jag har en underproduktion av hormonet som utsöndras via sköldskörteln därav min svårighet att bli gravid. Har ätit medicin för det i över 3 år (och kommer göra det resten av livet) och svårigheten att bli gravid verkar kvarstå.
/malin

http://nilamsliv.blogspot.com

Miss S

7 mars 2011 08:27

Har tagit ett antal prover på T4 och alltid fått ok resultat. Dock har jag lite andra symptom som min akupunktör vill behandla med svinsköldkörtel. Men vet inte om det gjort någon skillnad direkt, eller så är det därför jag blev gravid...?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Miss S - 8 oktober 2014 19:58

På fredag blir vår Elias tolv veckor och tiden har gått sjukt fort!! Han är en väldigt snäll liten kille och mycket enklare än Alice var. Han har dock också problem med magen precis som Alice hade, men han verkar tåligare eller har lättare att komma ...

Av Miss S - 19 juli 2014 04:37

Är född... Igår morse kl 9 kom vår lille kille till världen, 50 cm och 3505 g, 17 dgr tidigare än beräknat. Han ville inte riktigt komma ner och jag hade krystvärkar i 4 timmar och var verkligen helt slut. Men så kom han till slut med hjälp av s...

Av Miss S - 15 juli 2014 20:47


Nu har de svullna benen och fötternas tid kommit. Förra veckan var det en del bilåkande och då blir det värre. Nu har jag fått acceptera faktum och måste använda stödstrumpor trots värmen. Snyggt värre till kjol eller trekvartsbyxor och sandaler... M...

Av Miss S - 29 juni 2014 21:07

Nu är det verkligen countdown här! Har haft tre veckors semester med Alice som bara susat iväg. Dagarna har varit fulltecknade med olika aktiviteter. Tor-fre tog vi tåget med mormor till Göteborg och gick på Liseberg och bodde på hotell. Det var p...

Av Miss S - 3 juni 2014 20:31

Fick en förkylning som inte ville ge med sig utan istället blev värre efter 2,5 veckor med hosta och feber. Gick till vc och hade en sänka på 99 (ska vara under 10). Så läkaren konstaterade lunginflammation och ordinerade penicillin. Han frågade när ...

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards