Alla inlägg under februari 2011

Av Miss S - 16 februari 2011 10:52

Så var det mer än bara bruna flytningar idag. Det kom riktigt färskt blod när jag var på toa. Panik. Inte mycket, men ändå. Ringde gyn mott och fick en akuttid kl 10 imorgon. Skit skit skit. Fan fan fan. Det får inte vara över... Har dock inte ont, utan bara molande som jag haft några dagar. Supernervös nu.

Av Miss S - 16 februari 2011 08:04

Ja, ja, ja!!! Läste precis en helt underbar nyhet! På Familjeliv, där jag hänger var och varannan dag, har jag och "Loppanlängtan" följts åt ganska länge. Vi bor i närheten av varandra, men har aldrig träffats IRL, dock har vi pratat om det. Vi gifte oss båda borgerligt på samma plats under sensommaren, och vi har båda kämpat lika länge med ivf. Vi har dock gått på olika ivf-kliniker. När vi nu bytte klinik till CA, så pratade Loppan och jag om det och varför vi bytte. Det slutade med att Loppan och hennes man också bytte till CA!   Loppan har nu ruvat på en perfekt blastocyst, och idag plussade hon!!! Det är helt fantastiskt! Jag blev så glad när jag läste det!   Nu jäklar ska vi bli lattemammor tillsammans!    Hihi!


Ang att vara gråtmild, så var det dags igår igen. R zappade på tv:n och kom till Sofias änglar på femman. Har aldrig sett ett helt program, men vet ju vad det går ut på. Detta var precis i början av programmet och Sofia pratade med kvinnan i huset som nyligen förlorat sin man i leukemi (tror jag, det var). De hade precis hunnit gifta sig och de visade bilder från bröllopet och kvinnan grät. Vi såg inte många sekunder innan tårarna började välla upp i ögonen på mig. Då bytte R kanal.

-Det var bra att du bytte, sa jag.

-Varför det?

Så såg han tårarna i ögonen på mig och så började vi skratta.   


Jag fick gravidboken jag vann på Tradera. Började läsa lite i den igår. Den var rolig! Vissa kapitel skrattade jag så jag grät! R undrade vad som var så roligt, så jag fick ju läsa högt för honom och då skrattade jag ännu mer. Svårt att läsa när man skrattar så. Det handlade bl a om att man lätt får gaser i magen när man är gravid, vilket bidrar till både fisar och rapningar.   

Av Miss S - 14 februari 2011 09:51

Måste berätta en grej till. I lördags satt R och tittade på tv, och jag satt i köket. Han sa:

-Hon föder i badkaret!

Så jag var ju tvungen att gå och se vad han tittade på. Det var väl nåt förlossningsprogram på tv4 fakta eller nåt, och en kvinna stod på alla fyra och födde sitt barn i badkaret. Jag såg ungefär ½ minut innan ögonen började tåras och jag var tvungen att gå därifrån. Jisses! Är det hormonerna som spökar? Så löjlig jag kände mig!   Nästan komiskt! Hur blödig får man vara egentligen??

Av Miss S - 14 februari 2011 08:30

Jag har vunnit en auktion på Tradera; en gravidbok!   

Klicka för att stänga fönstret


Hoppas den är bra! Har lagt bud på en tränings dvd med gravidyoga också, och den avslutas idag. Spännande!   


Tog min sista vaggis progesteron igår kväll... Så skönt att slippa det där kladdandet. Hoppas bara att kotten klarar sig bra utan dem! Hoppas också att mina spottings kommer att försvinna snart. Det är så frustrerande att se det där bruna i trosorna varje gång man går på toa. Det får mig verkligen att tvivla på att det här kommer att gå vägen. Har svårt att njuta av graviditeten, men vill verkligen njuta. Jag är väldigt medveten om att små blödningar i början av graviditeten är fullt normalt. Men man har ju blivit itutad hela sitt liv att man inte ska blöda när man är gravid. Så det känns fel. Det ska inte vara blod där. Men jag har ju inte ett dugg ont, och det är inte alls mycket brunt som kommer. Så det är säkert ingen fara.


I fredags när R kom hem från jobb, hade han med sig en jättefin bukett blommor med röda gerbera (min favoritblomma) och röda tulpaner. Fantastiskt fin bukett!

-Till mina älsklingar, sa han.   

Vilken underbar man jag har! Undrade om buketten gällde tills idag, eftersom idag är alla hjärtans dag och vår 6 månaders bröllopsdag.   Vi brukar verkligen inte fira alla hjärtans dag. Förstår inte varför man måste ha en speciell dag att visa sin kärlek på?? Men vår halvåriga bröllopsdag är ju värd att fira! Så blommorna får gälla för det också!


Lånade ju några gravidböcker på bibblan i fredags. Har läst lite i dem i helgen. Hittade dessutom R i lördags eftermiddag i soffan med boken i händerna. Kul! Är så glad för att han också engagerar sig. Det betyder så mycket! Vi läste "På smällen, från A till bebis". Ganska rolig faktiskt och inte så pretentiös.

Av Miss S - 11 februari 2011 18:50

Ja, nu får man väl lära sig hur man räknar veckor i en graviditet. Tycker det är lite förvirrande, men jag har ju tid att vänja mig.   


Kom just på att jag blev ju kallad till cellprov för några veckor sen. Fick tid på måndag 14 feb. Shit! Har ju glömt avboka! Skulle ju bestämma efter vi testat i söndags! Men läser på kallelsen att jag bara kan riva den om jag inte vill komma. Puh! Vilken tur! Jag måste försöka komma ihåg detta när jag ringer mvc och skriver in mig där. De kan väl ta provet där då, antar jag.


Första helgen på bra länge nu som vi inte kan fira helg med att dela en flaska vin! Sa till R att han kan ju ta nåt glas ändå, men det ville han inte alls. Ville inte ens ta en öl. Så vi skålade i en utsökt Ramlösa till middagen ikväll!   

Av Miss S - 11 februari 2011 15:00

Åh, vad jag inte tycker om de satans spottingarna... Idag har det dessutom kommit lite mer än tidigare. Vill inte, vill inte. Kan jag stoppa huvudet i sanden och dyka upp igen, efter vul?   Jag vill bara höra att allt är bra där inne, med kotten.

Av Miss S - 10 februari 2011 20:12

Ni glömmer väl inte att rösta på dikt till dopet?


Blev jättebesviken på bibblan; inga gravidtidningar alls fanns det. Bara Vi föräldrar, och det känns som den riktar sig mer till efter födseln. Vilken tidning kan ni rekommendera?

Av Miss S - 10 februari 2011 10:24

Läste ett tips om att man ska skriva graviddagbok. Den idén tände jag på direkt. Har skrivit dagbok under väldigt många år, och först de sista 10 åren som jag lagt av mig lite. Skriver nu typ en gång om året och har då massor att uppdatera så klart. Har hittat två stycken:

Mina nio månader på Adlibris och Gravid på Bluebox.

Mina nio månader

Känner att det så klart är lite väl tidigt att börja skriva kanske, med tanke på allt som kan hända. Men man kan ju skriva med blyerts... Vilken ska jag beställa?? Är dessutom väldigt sugen på att beställa lite gravidböcker på bokrean som snart startar. Äntligen får jag köpa gravidböcker!!! Wihiii!!!


Tänkte smita inom bibblan idag efter jobbet och kolla vad de har, och kika i lite gravidtidningar...   

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards