Alla inlägg under april 2012

Av Miss S - 24 april 2012 20:27

Både jag och R och fått lite känningar av halsont. Så det verkar inte bättre än att våra kära dotter har smittat oss. Inte helt oväntat, antar jag. Men särskilt trist för R, som ju ska åka till Barcelona över helgen.


Har ni några bra tips på hemmakurer för att mota en förkylning?

Av Miss S - 24 april 2012 14:34

Vi har gått en promenad i skogen på 6,8 km idag. Lovely! Vitsipporna blommade för fullt och termometern stod på 16 grader och solen sken ikapp med mig! Underbart att vara mammaledig såna här dagar, och att Alice är glad och nöjd i vagnen så vi kan ta såna här promenader!


Eftersom jag numera har en android telefon, så har jag laddat ner en app som mäter rundorna när jag är ute och går eller springer. Supersmidigt. Appen heter MapMyRun och när jag loggar in på internet sajten, så finns alla mina rundor där. Perfekt!



 


Var ju bara tvungen att knipa av lite blommor och ta med hem till soffbordet...  


   


Igår kom mina kläder från Bonprix som jag beställt. Allt passade perfekt, och den ljusbruna/rosa satinblusen ska jag definitivt ha på dopet. Nu ska jag hitta ett par svarta 3/4-byxor att ha till, gärna smala, hade jag tänkt. Blusen har resår i urringningen och är superenkel att dra ner över bröstet för att amma!


Jag har också fått böckerna jag beställde och har börjat läsa Första året. Än så länge är den intressant. Där står mycket klokt om hur man, idiotiskt nog, inte kan låta bli att jämföra sitt barn med andras barn. Märkligt beteende. Jag hänger i en tråd på Familjeliv där vi alla fick barn i februari. Det är ju i princip bara en jämförelsetråd... Visst har man stöd från de andra mammorna där, och kan få råd och tips. Men mycket handlar ju om att jämföra...   Knas.

Av Miss S - 23 april 2012 20:08

Var hos läkaren med Alice i förmiddags. Han kollade allt möjligt på henne, men hittade tack o lov inget större fel. En vanlig förkylning, helt enkelt. Puh! Tack för det! Vi får räkna med 7-10 dagar innan hon blir bra igen. Skulle något förvärras, så är vi givetvis välkomna tillbaka. Den barnmottagningen är bara så fantastisk! Var där när Alice var nyfödd också, och fick ett lika bra mottagande då.


Pga förkylningen blir det ingen babymassage på bvc imorgon, och ingen vaccination på onsdag, som det var planerat. Himla trist med massagen, eftersom det också är första träffen med andra mammor med barn i Alices ålder. Nästa tillfälle är om två veckor, eftersom nästa tisdag är röd dag. Vaccinationen spelar ingen roll. Alice ska ju vara 3 månader när den ges, så om två veckor är ju lite bättre tajmat då. Hon är ju bara 2½ månad nu. Hoppas verkligen inte hon får feber och blir dålig då igen... Funderar på om jag ska köpa Emla och stryka på innan vi kör dit? Så huden blir lite bedövad, och Alice inte blir ledsen pga sticket. Några synpunkter?


Det blev en ny vägning på barnmottagningen idag och Alice väger nu 6400 g. Hon har gått upp ca 700 g sen sist, dvs på 2½ vecka. Så växer gör hon verkligen!


På fredag åker R till Barcelona med sitt jobb. Han kommer hem på måndag. Det blir första gången han är borta sen Alice föddes. Detta bestämdes innan hon föddes, och då sa jag självklart att han skulle åka. Det tycker jag så klart fortfarande, men det känns lite nervigt nu. Tack och lov så kommer mamma hit och hjälper mig lite lör-mån och sovr över. Fredag blir det bara jag och Alice, men det ska nog gå bra. Funkar allt som det ska, så hade jag tänkt lägga mig i badet när jag nattat henne. Vi får väl se hur det blir med den saken!


Av Miss S - 22 april 2012 09:39

Alice har drabbats av sin första förkylning, stackaren. Natten till fredag började hon hosta. Det fortsatte under hela fredagen. Vid lunch tyckte jag hon kändes varm och tog tempen, som var 38,0. Ringde rådgivningen, som rådde att avvakta. Men om tempen steg eller andningen påverkades skulle vi åka in till akuten. Som tur var sjönk tempen istället lite.


Igår morse kom snuvan med besked och vi droppade koksalt i näsan och fick provat Näsfridan. Vilken fantastisk uppfinning! Hostningarna fortsatte. Tempen var dock tillbaka till normala 37,5.


Inatt har Alice sovit ovanligt bra, dvs ganska fri från bök, stök och grymtningar. Istället har hon ju snörvlat lite, men inte så farligt.


Idag har hostningarna blivit lite slemmigare och hon är röd runt ögonen och de är blanka. Ibland kommer tårar, trots att hon inte gråter.


Jag är orolig för att det är RS-virus... Ska ringa barnmottagningen imorgon, och be att få en tid så de tittar på henne och ev utesluter RS. Tycker hon andas som den här videon visar.

Av Miss S - 19 april 2012 19:58

Japp, då var första turen i joggingspåret avklarat! Det är ca ett år sedan jag sprang senast. Men det gick förvånansvärt bra och lätt. Förmodligen har jag lite hjälp av mina dagliga promenader med vagnen, och har fått lite kondis av det. För flåset var det inga problem med, det var jobbigare med benen. De blev lite spaghetti.


Det var sååå skönt att få lite egentid och att få svettas lite! Trodde aldrig jag skulle längta så efter ett träningspass! Sen varade det inte så länge förstås, men bättre än inget!


Det blev 2,7 km på 17 min. En snittid på 6,11 per km. Men det blir bättre, det vet jag. Nu är jag nöjd!   

Av Miss S - 19 april 2012 12:57

Igår handlade jag lite till Alice på KappAhl. Kunde inte låta bli! Tyckte det var så himla tufft och så hade jag en kupong från en gratis gravidbox, med 25% på valfri vara.


Det gick jättebra på köpcentrat igår och att handla blommor. Förutom att det inte finns mjölkfri lunch att få... Men det var jag förberedd på och hade faktiskt liten matlåda med mig. Måhända såg det konstigt och snålt ut, men det kan ju inte hjälpas. Beställde ändå te och chokladboll på fiket.


Var hos bm på mvc idag, och farmor passade Alice. Allt var bra och jag fick klartecken på att börja träna igen. Härligt! Fast kanske inte med en massa hopp. Men lite löpning börjar vi nog med. Kanske redan ikväll?? Det är ju R's tur att natta Alice...

Av Miss S - 19 april 2012 12:51

Underbart söt filmsnutt!



 


Av Miss S - 18 april 2012 08:13

Så var inkomstdeklarationen "signed, sealed, delivered". Skönt! Det blir pengar tillbaka, gött! Dels pga bruttolöneavdraget, som jag inte räknade med när jag sökte jämkning för 2011, dels pga min körning till och från jobbet. Nåt får man ju har för att arbetsplatsen ligger mitt ute på vischan och man inte kan ta buss eller tåg. Jag hade gärna cyklat varje dag, om det varit lite närmre... Det är ca 1,6 mil enkel väg, och jag har faktiskt cyklat några sommardagar. Jätteskönt och perfekt att ha träningen avklarad när man kommer hem! Men det funkar ju inte varje dag, eller särskilt ofta...


Idag ska jag och Alice till en större blomsteraffär med vår kära vän och granne H och 6-månaders dottern E. Trevligt! Ska köpa lite nya växter till fönsterna och lite vårblommor till krukorna vid entrén. Så får vi se när jag får tid att plantera... Jag lyckades plantera en dahliaknöl för ett par veckor sen. Men har två knölar till som ska i jorden och förgro. Problemet nu är att den krukan som jag lyckades plantera, ska ju ut på dagarna och in på nätterna. Det glöms bort lite ibland. Tyvärr har den stått ute några frostnätter, så vi får väl se hur den klarade sig...


Jag har nätshoppat lite de senaste dagarna. Vi har dop inplanerat den 20 maj, och jag vill så klart ha nåt nytt och fint på mig då. Hittade inget direkt när jag kollade snabbt på det stora shoppingcentrat förra veckan. Sen är det ju inte så lätt att shoppa ensam med en barnvagn. Kan inte ta med vagnen in i provrummet direkt... Så måste jag också säga att shit, vad trångt det är i gångarna mellan klädställningarna!!! Jag kan framförallt inte förstå varför det är så på barnavdelningen... Där borde det vara plats att komma fram med en barnvagn, eller hur??


Nåja, åter till nätshoppingen. Jag tänkte först köpa en klänning till dopet, men kom på att det inte är så smidigt att amma med klänning... Så jag bestämde mig för tvådelat istället och beställde två toppar på bonprix. Ska bli spännande att se och prova hur de sitter. Hade tänkt mig en svart kjol till kanske. Eller byxor. Vi får se.

SatintunikaTunika


Sen har jag handlat till min käre make, R. Jag är väldigt tidigt ute, men den 16 maj firar vi 13 år tillsammans. Av en slump hittade jag en bra present på Coolstuff. R är mycket förtjust i Jelly Beans, och hittade den här presentasken med 20 olika smaker. Finfin och kul!



Jag har även handlat ett par böcker om barn och utveckling. Kände att jag saknade det, så jag letade lite och hittade två som jag ville ha; Första året: 12 månader som förändrar livet och I huvudet på din bebis. Hoppas det är bra böcker.


Första året : 12 månader som förändrar livetI huvudet på din bebis - Om barns utveckling och behov  (En handbok  fr Vi Föräldrar)


Imorgon är det dags för efterkontroll och besök hos bm på mvc. Nu har det gått 10 veckor sen förlossningen och tid för att kolla så allt står rätt till. Har några saker att ta upp med henne, som jag hoppas hon kan ge svar på. Alices farmor kommer hit och passar henne under tiden jag är på mvc. Skönt att inte behöva bli stressad om Alice blir missnöjd just då. Misstänker att bm kommer att ta upp frågan om framtida preventivmedel... Haha!!! Som om det skulle behövas!! Vi har bestämt att vi inte bryr oss om p-medel. Skulle vi, mot all förmodan, lyckas bli gravida på naturlig väg, så är det ok. Men det förutsätter ju att man myser under täcket tillsammans... Vilket just nu är totalt obefintligt. Undrar just när man blir sugen på det igen?? Ska också prata med bm om att börjat träna igen. Nu när Alice får ersättning på kvällen, så är ju faktiskt möjligheterna till det lite större. Jag ammar ca kl 17 och sen blir det inte igen förrän på natten. Så hela kvällen är ju fri för aktiviteter.   Om man inte somnar på soffan istället...

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards