Alla inlägg under november 2011

Av Miss S - 13 november 2011 16:13

Exakt tre månader till bf idag! Shit!


Vi har "firat" med att titta på begagnad City Cross. Tyvärr var den väldigt sliten för att bara vara ett år gammal, så vi väljer bort den. Jakten går vidare. Men det blir definitivt en City Cross med City korg. Hoppas vi hittar en begagnad bra vagn till vettigt pris...


Givetvis har R också fått en liten fars-dag present idag.   Bara nåt litet symboliskt.


Det stör mig att jag fortfarande har nåt skit i halsen. Jag vet inte vad det är, men ont gör det, titt som tätt...

Av Miss S - 8 november 2011 19:26

Såg en vacker filmsnutt ikväll. Se den du också!

Tears and hope

Av Miss S - 8 november 2011 11:29

Igår var vi på föräldrautbildning nr 2. Det handlade om förlossning. Har faktiskt inte tänkt så mycket på det, det känns fortfarande så avlägset. Men det var bra info om vilken typ av smärtlindring det finns, olika ställningar man kan använda sig av, när man ska ringa till förlossningen och åka in, vad man ska packa i väskan etc. BM visade också en film på 20 min där man fick följa två kvinnor på förlossningen fram till bebisen föddes och två andra kvinnor som berättade hur de upplevde sin förlossning. Det var, tack o lov, ingen "detaljerad" film, utan väldigt diskret. Inte helt oväntat, så började jag gråta när bebisen föddes. Såg, när lamporna tändes, att jag inte var den enda tjejen som gjorde det...   Hormoner i gungning på den träffen! Det var en bra träff med bra info!


Imorgon är det besök hos bm. Förhoppningsvis får jag svar på mitt Rh-prov, och så ska hon mäta magen. Jag tycker själv det ser ut som den har växt den senaste veckan, om man kollar våra bilder vi tar varje vecka. Imorgon ska vi också boka tid för glukosbelastning. Blir troligtvis om två veckor, eftersom min bm bara är där varannan vecka.


På fredag har vi tagit ledigt och åker till Ullared. Har skrivit lång lista på vad som ska inhandlas, mest till bebisen. Lite kläder och lite annat smått och gott som kan behövas. Ska bli kul! Förväntar mig mycket folk, men hoppas det ändå är överkomligt. R följde med dit för första gången i fjol, och han tyckte det var helt ok. Så han ville följa med i år igen. Kul!


Idag skriver min vikarie på papperna om anställning. Så skönt att det är löst! Det har varit ett litet orosmoment faktiskt. Eftersom jag jobbar med ekonomi, så har vi årsbokslut per 31 dec. För att vikarien ska vara med på ett vanligt månadsbokslut är det tvunget att hon börjar redan i november och kan vara med på novembers bokslut. (Jag tänkte sluta jobba mitten av januari.) Vi träffade henne förra veckan, och hon börjar på måndag! Tjoho! Det känns riktigt bra. Tror hon kommer att fixa jobbet galant, och att hon passar in bland folket här på jobb. Härligt!


Av Miss S - 7 november 2011 21:48

 
Av Miss S - 5 november 2011 10:35

Har ni sett?? Nu är vi nere på tvåsiffrigt! 99 dagar kvar till beräknad förlossning! Shit, vad tiden går fort!


Såg en bild igår på en liten kille som egentligen skulle kommit i februari, men föddes nu i oktober! Tror det var i v 24. Jösses! Men allt verkade gå bra och framåt och nu kunde han nog andas för egen maskin. Helt otroligt! Vilken chock, att bebisen skulle komma NU! Och vilken pärs att gå genom, med ett barn som är så mycket för tidigt fött! Och vilka effekter blir det? Kommer barnet att få några bestående men? Kan inte ens föreställa mig vilken oro det måste vara, och vilken jobbig tid. Hoppas allt går bra!

Av Miss S - 4 november 2011 10:00

Får veckobrev ang graviditeten från Babycenter. I denna veckans brev fanns det ett tips om att frottera sina bröstvårtor för att härda dem inför den kommande amningen. Que?? Det har jag aldrig hör talas om, men det låter ju iofs logiskt. Har hört så många som får ont i bröstvårtorna och de är såriga och ömma när de börjar amma. Kan detta göra skillnad? Var ju tvungen att prova att frottera igår efter duschen... Skulle kanske tagit det lite lugnare, för jag hade ont resten av kvällen...   Men sen är de ju väldigt känsliga redan från början, för jag tyckte inte jag tog i sååå mycket... Vad tror ni? Kan det vara nåt att fortsätta med??


Ett nytt litet inköp till bebisen är gjort (på Tradera)! Det är vantar från Lundmyr of Sweden. Jättegulliga!


Klicka för att stänga fönstret


Trevlig helg!

Av Miss S - 2 november 2011 08:30

Jag köper mina linser på nätet, och har gjort det i många år. Går dock till en optiker och kollar ögon och syn regelbundet. Igår var det åter dags att beställa nya linser. Gick in på den sida där jag beställde senast. Klickade i vad jag skulle ha, men gick inte vidare. Sen gick jag in på Pricerunner för att kolla om det kanske var bättre pris någon annanstans. De hade "min" nätbutik som billigast, men med ett helt annat pris än jag precis sett. Jag klickade mig vidare från Pricerunner till butiken, och vips! Så var linserna genast 45% billigare! Helt otroligt! Bara för att jag gick genom Pricerunner och inte direkt till butiken! Vill inte nämna vilken butik det gäller, men ett tips är att alltid gå genom Pricerunner innan ni handlar linser på nätet! Det finns hundralappar att spara!


Ett annat tips nu inför jul eller fars dag, är en Fridge monkey. Hittade den i senaste numret av Allt om mat, som vi för tillfället prenumererar på. En kul och användbar grej, som jag faktiskt känner kan passa perfekt i vår kyl. På nedersta hyllan slåss ölburkar och flaskor och tidigare även cider, och alla rullar omkring och man är livrädd för att glasflaskorna ska gå sönder. Perfekt lösning! Jag har beställt! R fyller ju år precis innan jul också, så jag vet inte om det blir födelsedagspresent eller julklapp. Jag handlade på Lyckas med mat, och köpte även lite annat kul till bl a julklappsspelet som är ett stående inslag på vår julafton.


Fridge Monkey Blå - Förvaringshjälp

Av Miss S - 1 november 2011 20:46

I morse var jag på vårdcentralen och tog blodprov pga att jag är Rh-negativ. För att kolla om jag bildat antikroppar mot bebisen. Får väl svaret när jag ska till bm nästa vecka.


Nu verkar det äntligen som mitt "sår" i halsen är på väg bort. Det känns betydligt mindre idag, även om jag fortfarande känner att det är något där. Var på ryggjympa igår, fast jag var tveksam om jag skulle gått. Man ska ju inte träna med halsont. Men det är ju inte "vanligt" halsont, så jag gick ändå och det kändes bra när jag var där. Kanske därför det känns bättre idag??   Så nu tänker jag inte skylla på förkylning längre, för att inte kunna träna. På torsdag ska jag på yoga igen, för att ta igen en gång som jag missade när jag var sjuk.  Sen nästa vecka ska jag nog ta upp min simning igen, som jag gjorde förra vintern. Har några gånger kvar på mitt 10-kort som jag köpte då.


Imorgon ska jag och brorsan hälsa på 95-åriga farmor på äldreboendet. Hon har blivit senil och kommer dåligt ihåg saker och ting. Dock brukar hon ha koll på vem jag är. Ibland har hon varit osäker på brorsan... Hon har frågat efter min pappa ett par gånger, men han finns ju inte i livet längre tyvärr. Vi kör dock metoden att låtsas som det regnar ute, och säger inget om att han inte lever längre. Finns liksom ingen anledning att göra henne upprörd, när hon glömt det fem minuter senare igen. Jag har inte träffat farmor sen juli, och har inte berättat att vi väntar barn. Vi har aldrig stått farmor o farfar särskilt nära, så det är mest samvetet som pockar på att vi måste besöka henne ibland. Tråkigt när det blir så.


På fredag ska vi gå och kolla på matchen Rögle-Sundsvall. Heja Rögle!


I helgen ska vi till Tylösand med en del av gänget vi umgås med. Ska bli riktigt skönt att komma iväg och bara slappa och äta gott, och ha trevligt! Men jag får väl nöja mig med att stoppa fötterna i bubbelbadet tyvärr. Jag är rätt nöjd bara med att ligga på en vilstol med en god bok, faktiskt!


 

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards