Alla inlägg under juni 2010

Av Miss S - 6 juni 2010 17:29

Dags att uppdatera, i allra högsta grad!


I fredags körde jag och hämtade R efter jobb, och så körde vi och hämtade vigselringen. Den är såååå fin!!!   Hade en liten diskussion med försäljaren om priset, eftersom det skiljde ett par tusenlappar mot vad vi trodde vi skulle betala. På fel håll, givetvis. Eftersom vi lämnade in guld när vi beställde ringen, så skulle vi inte betala fullt pris. Men vi hade missuppfattat försäljaren då, förstår vi nu... Spelar ju mindre roll nu, men ändå lite surt. 2000 kr kan man ha betydligt roligare för...


Sen var vi inom på Systembolaget och botaniserade lite. Jag hade kollat lite på nätet vad man kan ha för vin till kalvfilé. Det är nämligen vad gästgifveriet föreslår att vi ska ha till huvudrätt på bröllopsmiddagen. Hade hittat ett vin som heter Allegrini Valpolicella Superiore för 99 kr. Det hade fått fem stjärnor och var klassat som prisvärt. Så vi köpte en flaska, som vi ska prova. Sen köpte vi även en flaska Segura Viudas Brut Rosado, som är mousserande rosévin. Det tänkte vi ha till skål och välkomstdrink före middagen. Läste bra betyg om det i en mattidning. Men måste ju prova det först också! (Sen kanske det visar sig att jag inte kan dricka något av det iaf, men då vet jag åtminstone att vi gillar det och så får R njuta lite för mig också!)


Igår åkte vi hemifrån halv tio och styrde kosan mot Göteborg. Det var dags för kusinträff på R's sida. Det är inte alls så stort och pretentiöst som det låter; de är bara fyra kusiner. Men så är ju alla respektive och två småbarn också med. Den ena kusinen bor numera i Göteborg, därav resan dit. De bor alldeles runt hörnet från Liseberg, så vi knallade in där allihopa och strosade runt i solskenet och bara njöt av att vara och av att sommaren äntligen kommit!   Väl hemma igen hos kusinen, så blev det väldigt god mat bestående av helgrillad ox- och fläskfilé, ugnsbakade nypotatis och diverse olika såser. Senare på kvällen åkte Wii fram och vi skrattade så vi grät, när vi skulle dansa och fäkta sönder saker, spela pingis, spela instrumet och gud vet vad. Flera i sällskapet hade aldrig provat detta, så det var riktigt kul. Jag har testat boxning en gång, och fick kraftig träningsvärk efteråt...


Vi spenderade natten i Göteborg, och åkte hem i förmiddags. Har bara spenderat dagen i trädgården och rensat ogräs och sen legat på altanen och stekt i solen. Det är så underbart att ha hus och trädgård såna här dagar! I love it!


Har inte så mycket att förtälja om ruvningsläget. Ömma bröst, kletiga vaggisar och lite magknip från och till. Annars glömmer jag faktiskt bort lite ibland att jag har två embryon i magen. Om de fortfarande finns kvar, vill säga. Jag räknar inte dagar, och det är riktigt skönt. Jag vet bara att om två veckor har jag svart på vitt om vi lyckats eller ej. Eller rättare sagt, rosa streck på vit sticka. Testadag är alltså 18 juni, och veckan efter har vi semester. Det är perfekt, för båda eventualiteter. Vet dock inte om jag vill testa på morgonen den 18, och sen gå till jobbet. Så det blir nog test på kvällen, efter jobb. Så får vi fira alkoholfritt eller dricka gravöl på fredagkvällen...    



Av Miss S - 3 juni 2010 10:40

Måste bara berätta en grej!


En dag förra veckan kom min chef in på mitt rum och stängde dörren efter sig. Hon berättade att VD'n hade kommit in till henne och frågat om det var något "problem" med mig. Inte att jag misskötte mig, utan om jag var sjuk på nåt sätt med tanke på min frekventa frånvaro...

-Fråga inte mig, hade hon svarat.

Med den betoningen att hon inte ville ha frågan, eftersom hon inte ville svara, om ni förstår. Min chef berättade då för mig att även VD'n har problem att få ett syskon till deras 3-åring. Så de gör också ivf! Hoppla! Så han hade svarat min chef:

-Jag har ju de rätta "glasögonen" på mig...

Med andra ord så gissar han sig till vad det handlar om, men min chef hade varken bekräftat eller förnekat något. Måste säga än en gång; jag har en underbar chef!


I tisdags var VD'n borta hela dagen, utan förklaring. Idag är han borta igen, utan förklaring. (Vi sitter i samma korridor och har tavlor utanför rummet där man ska skriva om man är borta.) Misstänker skarpt att det kanske är ÄP och ET som han är borta för... För någon/några månader sedan hade vi ett stort info möte för hela företaget. Normalt sett så håller VD'n och marknadschefen i det mötet. Helt plötsligt, dagen innan mötet, så berättade VD'n för mig att han inte skulle vara med på mötet. Jag sa hejdå för dagen och sa "ses imorgon", och han svarade nej, och att vissa saker kan man inte styra över. Blev lite paff, men tänkte inte mer på det. Sen har kommentarerna från många anställda varit att det är ju riktigt dåligt att inte VD'n är med på ett sånt möte. Men nu förstår jag ju anledningen till hans frånvaro...


Jag vet inte om VD'n vet att jag vet. Men jag sa till min chef att det var ok att berätta om vår ivf om han frågade igen. Sen har jag funderat på om jag skulle gå in till honom och prata en dag. Eller så skiter jag i det. Så får han veta det när vi plussat! Vilket vi ju gör om två veckor, eller hur?? Fast kan ju vänta till efter sommaren med att berätta kanske...

Av Miss S - 3 juni 2010 08:19

Tack för era synpunkter på klänningen! Kul att ni gillar den! Hoppas den kommer snart!!! Den är från Bonprix.


Jag har inte beställt blommor än. Floristen tyckte att jag skulle vänta tills jag hade klänningen klar. Så därför prioriterade jag upp klänningen, för nu börjar det brinna i knutarna, känner jag. Minns inte om jag sa att jag varit hos en annan florist tidigare, som jag inte tyckte jag fick så bra respons ifrån? Så jag var hos en annan i måndags, som kändes bättre. Det var hon som sa det där om klänningen. Kändes seriöst.


Idag ska jag ringa både vigselförrättaren och gästgifveriet. Ska försöka få till en träff med vigselförrättaren och prata om upplägget av vigseln. Har funderat lite på om jag ska läsa upp en dikt... Vågar jag det?? Gästgifveriet öppnade för säsongen  för en månad sen, så nu måste de ha gjort en meny. Det hade de inte gjort när vi bokade i våras. Antingen kör vi på deras färdiga meny, eller så kommer vi med egna förslag. Men det är så svårt att komma på eget. Vill också diskutera hur vi gör med dessert/tårta. Känns som det blir "kaka-på-kaka" med båda delarna. Eftersom vi är så litet sällskap, så blir det ingen dans och mingel efter desserten. Så då blir det tårta direkt. Känns inte bra. Ska man skippa desserten och istället beställa tårta från ett konditori? Kostnaden för dessert kanske vi kan använda till snittar till champagnen innan maten istället? Många frågor alltså.


Det slog mig igår, efter jag hade varit ute i trädgården och påtat och planterat. Jag lyfte en tung säck med jord... Det skulle jag kanske inte gjort??   Tänk om jag på nåt sätt har förhindrat att embryot/-na fäste nu...?? Jag hade verkligen inte en tanke på det... Men jag vet ju att man inte ska lyfta tungt när man är nygravid, men så långt tänkte jag inte. Jag är ju inte gravid än liksom... Vad säger ni? Är ni restriktiva med lyft under ruvningen?

Av Miss S - 2 juni 2010 18:35

Kanske har jag hittat min brudklänning! Kanske... Det blev dock inget att gå på stan med kompisen F, eftersom hon var upptagen på annat håll. Men jag hittade en klänning på nätet. Vad tycker ni? Kan det vara nåt tro? Jag har iaf beställt den, så får vi se om och hur den passar.   

  


Var inne på Bröllopstorget en sväng i eftermiddags. Kollade en tråd i forumet som jag brukar hänga i. Vad hittade jag nu där? Jo, en tjej som berättar att hon helt oväntat blivit gravid och nu vet hon inte hur det kommer att gå med klänningen. De har inte aktivt försökt bli gravida, men har inte använt skydd på 6 månader... Blev bara så trött, så jag loggade ut direkt igen. Väntade mig inte direkt att få gravidbesked i en bröllopstråd, så jag hade inte slagit på försvarsmekanismen. Blev dock varken arg, sur eller ledsen, bara trött. Varför har vissa så himla lätt för det, och andra kämpar i åratal och lyckas inte ändå? Ja, jag kan inte säga det tillräckligt mycket: det är orättvist.


Tack Helly, för tipset om Finnhamn! Kollade lite på det, och det ser verkligen fint ut. Ska prata med R ikväll, när han kommer hem från jobbresan.


Av Miss S - 1 juni 2010 18:08

Har inte så mycket att tillägga idag. Jag avskyr redan progesteron-vaggisarna, men det är ju ingen nyhet. (De rinner ju ut så fort jag rör på mig!) Ska ju ändå stå ut med dem i 17 dagar till, men vem räknar...??   


R är bortrest med jobb. Han åkte igår, efter ET, och kommer hem imorgon kväll. Funderar på om jag ska ringa min kompis F och höra om hon vill följa med och leta brudklänning imorgon... Det vill hon ju garanterat, men frågan är om hon kan...


Måste också ringa den där tjejen som jag pratat med om håruppsättning (R's gamla klasskompis.) Hon skulle höra av sig ang om de kommer att vara iväg på semester den dagen eller ej. Det är några veckor sen. Har inte hört nåt. Jag känner att jag måste boka hårgrejen nu. Tiden springer ju iväg här!


På fredag ska jag hämta min vigselring!!! Åh, så spännande att se den färdig! Kommer vilja ha den på mig direkt ju!   


Nu ska jag dammsuga (tjoho...) och sen blir det nog soffan med bok eller tv. Vädret visar ju inte sig från sin bästa sida idag precis. Trots att vi gått in i juni, så har jag inte ens lagt strumporna än och här sitter jag med en tjock stickad ullkofta på mig... Inte klokt. (Ja, jag är ganska frusen av mig.) Hoppas verkligen sommaren kommer till vi ska ha vår första semestervecka midsommarveckan... Men de har ju lovat lite sol och värme några dagar framöver nu, så det hoppas jag verkligen. På lördag åker vi till Göteborg på kusinträff, och planen är Liseberg och uteservering på eftermiddagen. Så jag hoppas innerligt på fint väder.


Senare i juli ska vi ha tre veckor semester, och vi har börjat fundera på vad vi ska göra då. R är lite inne på att vi ska åka till Stockholm. Tycker det låter lite tråkigt att bara vara i stan, så jag kollade lite på skärgården. Man kan ju köpa ett båtluffarkort som gäller fem dagar och så åker man mellan olika öar. Om det finns några experter på området som läser detta, ge mig tips! Vilka öar bör man besöka, och finns det nåt speciellt man inte ska missa i skärgården? Var bör man övernatta? Tanken är kanske 2 dagar i stan och 3 dagar i skärgården. Kan det vara lagom?

Ut-Fredel


Hm, kände jag inte precis ett litet hugg i magtrakten...?? Bra eller dåligt? Men jag analyserar inte...   

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards