Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Nystart

Av Miss S - 16 juni 2010 13:55

Mamma ringde igår eftermiddag på jobbet. Jag berättade att mensen kommit och att jag skulle testa ändå på kvällen. Lovade att messa henne efter testet. Så det gjorde jag. Fick en tröstkram tillbaka. Kära mamma...


Efter middagen kom R's pappa och skulle låna vår grill till helgen. Som tur var kom han inte in, utan R gick ut till honom istället. Han var ute länge. När svärfar till slut hade åkt, och R kom in igen, så sa han att han berättat de tråkiga nyheterna och vi bjöd tyvärr inte på kaffe ikväll (igår alltså). Det var inte så munter stämning. Så jag slapp prata med svärfar och låtsas må bra.


Men jag måste ändå säga, att vi hade en hyfsat bra kväll, trots allt. Vet inte om vi fällde alla tårar vi hade, vid förra misslyckade försöket. För igår fälldes inte många. Tror de har tagit slut, för sorgen är definitivt inte mindre den här gången eller lättare att bära. Vi pratade mycket. Vi bestämde att vi nu ska ta tag i adoptionskön och bestämma vilken organisation vi ska välja. Men hur väljer man?? Hur väljer man land?? Hur tänker man?


Idag har jag ringt kliniken och meddelat resultatet på testet. Testade igen imorse, för säkerhets skull, med morgonurin. Men det gjorde inte någon skillnad, så klart. R tyckte vi kunde rita dit ett extra sträck på stickan, stoppa en kudde under tröjan och så får vi en bebis om nio månader.   Han är för söt! Kliniken skulle iaf skicka ny behandlingsplan och recept för Primolut Nor, så vi har koll på mina cykler. Hon räknade med behandlingsstart i början av augusti. Har vi tur, så blir ÄP efter bröllopet iaf.    Annars får vi nog justera Primolut behandlingen några dagar, så det inte blir ÄP dagen innan bröllopet eller nåt. Det hade verkligen inte varit kul... Men det är så typiskt om det skulle krocka... Får se vad det står i behandlingsplanen. Kliniken öppnar igen den 12 aug, och vi gifter oss 14 aug, så jag tror nog egentligen inte att risken är så stor att det krockar. De ser säkert till att det blir ÄP veckan efter isf.


Berättade för chefen imorse. Hon blev väldigt ledsen och fick genast torka bort någon tår ur ögat. Hon tyckte det var väldigt starkt av mig att vara på jobbet idag. Hennes ena dotter var sjukskriven en vecka efter ett av deras misslyckade försök. Men det skulle jag aldrig klara. Jag mår inte bättre av att gå hemma och drälla och älta vad som gått fel. Bättre att komma till jobbet och få fokusera på annat. Jag hade nog blivit galen av att vara hemma. Dessutom har vi ju semester nästa vecka, och då är vi hemma och ska ta hand om varandra!   


Nu ska vi ha sommarlov med öl, vin, drinkar och BRÖLLOP! Vi ska njuta av sommaren och allt vad det innebär!

 
 
Ingen bild

Pi

16 juni 2010 14:40

Så ledsen för er skull, och glad för att ni tar tag i adoptionsköandet. Alltför många väntar alltför länge!! Eftersom vi var förvirrade om länder, precis som ni, så valde vi att ställa oss i den organisation som hade flest länder att välja mellan. Vet inte om det var smartast, men det känns faktiskt så även så här i efterhand. Man har liksom fler dörrar öppna då. Sen kan det finnas organisationer som kanske har någon särskild bra lång relation med något perfekt land, men det kunde vi som sagt var inte veta i förhand. Beställ information från varje organisation och läs i lugn och ro hemma, de flesta brukar få en magkänsla för vad som känns rätt. Lycka till!!

 
Ingen bild

http://vantanochlangtan.blogspot.com/

16 juni 2010 17:06

När vi valde organisation så radade jag upp alla länder där vi passade in på kraven på ett papper.
Skrev upp väntetid, ålder på barnet.
Vi gick mest på det först och främst. Vi vill att det ska gå fort och så vill vi helst ha ett litet barn. Sen läste vi lite mer om länderna, och tittade på vilka länder och hur många i varje organisation som var aktuella/intressanta.
Så vi ställde oss faktiskt också i den som hade flest länder: AC.
Sen blev vi tipsade att ställa oss i en till och då blev det BFA, som har näst flest länder...
Lycka till med valet!

 
Ninna

Ninna

16 juni 2010 17:43

Så härligt med ert kommande bröllop!!! Vi hinner precis fira vår bröllopsdag den 8/8 innan det blir dax för Er dag!

Grattis och alla varma lyckönskningar från Ninna

http://www.villblimammanu.blogspot.com

 
Ingen bild

Lisa

16 juni 2010 18:48

Vi började med adoption (föräldrautbildning) i samband med ivf:en och det var en fantastisk erfarenhet som vi fortfarande överväger även om vi snart ska få vår egen bebis. Vi valde två organisationer för att hålla alla dörrar öppna. Mitt tips är också att ringa och prata med dem, då får man en bättre känsla av vad de står för. Du kan kolla MIAs (Myndigheten för Internationell Adoption) hemsida för de olika organisationerna. Det negativa med att välja flera är medlemsavgifterna. Dessutom betalar man för kalenderår, så när vi ställde oss i kö betalade vi flera tusen för bara några månader... ändå värt att komma igång. Jag tror att adoption är ett fantastiskt sätt att få barn!

 
Ingen bild

avlangtan.blogspot.com

16 juni 2010 19:44

Ledsen att det inte blev något plus den här gången.
Njut av sommaren. Kram

 
Ninna

Ninna

16 juni 2010 20:18

Hej igen :-)

Ja måndagen kommer med skräckblandad förtjusning! Men inte lär vi komma så långt, dom stänger för sommarlov samma vecka och öppnar igen i mitten av augusti... Så vi skall göra som ni: NJUTA av sommaren, grillning, en och annan drink och jobb... Har semester först i augusti...

Önskar er en underbar sommar och ett FANTASTIKT BRÖLLOP!!! Njut av varje sekund på bröllopsdagen, det lever man läääänge på :-)

Varm kram Ninna

http://www.villblimammanu.blogspot.com

 
avlängtantilldig

avlängtantilldig

16 juni 2010 21:38

Vi ska också ta tag i adoptionskö nu, har skickat efter material från de olika och försöka komma på vilken eller vilka vi ska välja. Herregud så komplicerat livet kan bli - bara för att man önskar sig ett barn...

http://enmammautanbarn.blogspot.com

 
MDB

MDB

16 juni 2010 23:26

Härligt att ni har en sommar med bröllop att se fram emot. Maken och jag firar snart vår första bröllopsdag och det ska bli så trevligt. Hoppas verkligen att ni får en fantastisk bröllopsdag.

http://minadrommarsbarn.blogspot.com

 
Ingen bild

sofie

17 juni 2010 21:49

e så ledsen för er skull, vännen.
tänker så mycket på dig

 
Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

23 juni 2010 11:12

De där negativa testen har man tagit allt för många gånger, usch! Men det är jättebra att ni ställer er i adoptionskö. Vi pratade om att göra det efter ett antal misslyckade försök men kom aldrig till skott och sen kände vi inte att vi hade råd. Men i början på det här året har vi äntligen gjort det. Det blev AC, för att de har flest länder. Helst vill vi välja Kroatien, min pappa e där ifrån. Men just nu kan man inte skicka ansökningar dit. Men vår väg dit är fortfarande lång. har inte ens orkat gå den där utbildningen.

Jag tänkte på en sak när jag läste om era behandlingar. Du verkar vara lättstimulerad o få ut många ägg men få blir befruktade eller är det många som e tomma? Har ni kört på samma medicinering alla gånger eller har de testat olika på dig? Jag e absolut ingen expert, jag får många ägg som befrukas med den vanliga medicinen, Puregon, men jag vet att andra som har haft proble ed kvaliten på äggen har testat Menupur och det har fungerat bättre.

Kram o lycka till!

http://mitthemochmintradgard.blogg.se

 
Miss S

Miss S

25 juni 2010 14:29

Cornelia: vet inte om du är öppen på din blogg om er barnlöshet, så därför svarar jag dig här! Vårt första försök hade jag Puregon, men det blev ingen ET av det. Nästa behandling blev låg dos (många dagar) av Menopur och fick hela 22 ägg, men endast ett perfekt att återföra. Inget till frysen. Sen har vi fortsatt med Menopur, med högre dos. Ett till avbrutet pga för sen plockning troligtvis, och nu senaste gången fick vi två tillbaka. Vi har låg befruktningsgrad av någon anledning... Hoppas på bättre lycka med sista försöket. :-)
Jättefin blogg du har och vacker trädgård! Inspirerande! :-)
Kram

http://www.baby-langtan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Miss S - 8 oktober 2014 19:58

På fredag blir vår Elias tolv veckor och tiden har gått sjukt fort!! Han är en väldigt snäll liten kille och mycket enklare än Alice var. Han har dock också problem med magen precis som Alice hade, men han verkar tåligare eller har lättare att komma ...

Av Miss S - 19 juli 2014 04:37

Är född... Igår morse kl 9 kom vår lille kille till världen, 50 cm och 3505 g, 17 dgr tidigare än beräknat. Han ville inte riktigt komma ner och jag hade krystvärkar i 4 timmar och var verkligen helt slut. Men så kom han till slut med hjälp av s...

Av Miss S - 15 juli 2014 20:47


Nu har de svullna benen och fötternas tid kommit. Förra veckan var det en del bilåkande och då blir det värre. Nu har jag fått acceptera faktum och måste använda stödstrumpor trots värmen. Snyggt värre till kjol eller trekvartsbyxor och sandaler... M...

Av Miss S - 29 juni 2014 21:07

Nu är det verkligen countdown här! Har haft tre veckors semester med Alice som bara susat iväg. Dagarna har varit fulltecknade med olika aktiviteter. Tor-fre tog vi tåget med mormor till Göteborg och gick på Liseberg och bodde på hotell. Det var p...

Av Miss S - 3 juni 2014 20:31

Fick en förkylning som inte ville ge med sig utan istället blev värre efter 2,5 veckor med hosta och feber. Gick till vc och hade en sänka på 99 (ska vara under 10). Så läkaren konstaterade lunginflammation och ordinerade penicillin. Han frågade när ...

Presentation


Jag är 35 år och sambo med R som är 36 år. I dec 2007 bestämde vi oss för att försöka bilda familj. Lättare sagt än gjort!

(För ett kort sammandrag av vår IVF-historia så här långt, klicka nedan!)

E-mail

miss_s1976(snabel-a)yahoo(punkt)com
Lilypie Second Birthday tickers

Vårt mirakel

25 april 2011: start Primolut Nor, 10 dgr

11 maj: start Menopur

18 maj: vul

23 maj: ÄP

28 maj: ET

8 juni: Testdag!

7 juni: testat ++++   

28 juni: vul v 7+1

12 juli: hälsosamtal på MVC, v 9+1

2 aug: inskrivning på MVC, v 12+1

3 aug: ul KUB, v 12+2

13 sep: rul, v 18+1

24 okt: MVC, första besöket sen inskrivningen, v 24+0

9 nov: MVC, v 26+2

23 nov: MVC, glukosbelastning, v 28+2

8 dec: MVC, v 30+3

21 dec: MVC, v 32+2

4 jan: MVC, v 34+2

12 jan: MVC, v 35+3 (blodprov Rh-neg)

8 feb 2012: vår dotter kom till världen!   

Historia

IVF1: nov 2009 (ingen ET)

IVF2: jan 2010

IVF3: apr/maj 2010 (ingen ET)

IVF4: maj 2010

IVF5: aug 2010

IVF6: jan 2011 (gravid, mf v 6, 5+6)

IVF7: maj 2011 (gravid)

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Senaste inläggen

Tappra kämpare

Blogglista

Kika gärna in

Föreningen för ofrivilligt barnlösa

  

Wabbie foundation

 

 

Samlade ivf-bloggar

 

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards